Att fotografera inredning

Inredning är inte alltid det lättaste att få ner på bild. För att klara av det krävs mycket träning, speciellt när det kommer till att fotografera organiskt material såsom målade tavlor. För att vi ska få en utgångspunkt så gå och besök denna sidan för att se hur det ser ut när proffs har fotat tavlor mynewart.se. Det ska mycket till för att få till foton som faktiskt får till de känslor som fotografen önskar hos betraktaren av bilderna. För att ta det vidare så krävs naturligtvis att det blir lite extra jobb med att få till en bra miljö. Utan en bra miljö är det svårt att få till något som helst bra material att arbeta med.

Fotografera tavlor och lampor

Att fota tavlor och lampor är extra svårt då lampan har ett naturligt ljus att ta hänsyn till och det är så att det kan komma att bli svårt att få bra bilder om ljuset inte ligger rätt. Tavlor är lite åt andra hållet då en tavla gärna absorberar ljus och gör det svårt att fota den rent tekniskt och än jobbigare att lägga ljust rätt mot den så att det inte längre krävs att det är motljus.

Det svåra med tavlor är att få till deras motljus, som vi ser på tavaln ovanför är det en halo av ljus som skapats över motivet för att kameran hållts i ett sådant läge att det inte gått att undgå att få tillbaka ljus som är så starkt att motivet bakom försvinner.

Den här tavlan funkar lite annorlunda och är istället en raka motsatsen till tavlan med motljuset. Här går det att tydligt se absorptionen av ljuset i rummet. Resultatet blir att vissa delar av tavlan blir helt mörka och svara. Motivet blir förmörkat och det är inte bara avsaknaden av ljus utan väl också det faktum att ljuset i rummet också är för lågt. Här skulle vi hav gott om ljus för att kunna fotografera denna tavlan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *